Biber salçamız için kullandığımız biberleri açık havada ve mevsiminde yetiştiriyoruz. Acı biber salçası için tatlı kırmızı biberlerin yanı sıra acı kırmızı biberler yetiştirip her iki biber çeşidini karıştırıyoruz. Böylece ideal bir acılık elde ediyoruz.
Ata tohumundan çoğaltılan kırmızı biberleri Hatay’ın bereketli toprağında yetiştirdikten sonra salça haline getiriyoruz. Sadece tuz ilave ederek güneşte kurutuyor koyu kıvam almalarını sağlıyoruz. Geleneksel usulle, her yıl kendimiz için ürettiğimiz biber salçamızı sizlerle paylaşıyoruz. Marketlerde bulabileceğiniz biber salçalarından farklı olduğunu siz de fark edeceksiniz.
Salçalarımız tuz harici hiçbir koruyucu içermez. Bu nedenle buzdolabında muhafaza etmenizi öneriyoruz. Buzdolabında kuru bir kısımda aylarca saklayabilirsiniz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.